Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 157-161 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat is een maagzweer?

Wat is een maagzweer?

Een maagzweer, ook ulcus pepticum genoemd, is een open wonde in het slijmvlies van de maag. Gelijkaardige pijnlijke zweren kunnen ook de dunne darm aantasten.

Wat is diarree?

Wat is diarree?

Diarree is een losse of waterige ontlasting die wordt uitgescheiden in een groter volume dan normaal en met een hogere frequentie (meer dan drie keer per dag). 

Hoeveel water moet je nu drinken per dag

Hoeveel water moet je nu drinken per dag

Hoeveel water je moet drinken is een eenvoudige vraag die echter niet eenduidig te beantwoorden is. Studies hebben in de loop der jaren verschillende aanbevelingen opgeleverd. De behoefte aan water hangt echter af van vele individuele en externe factoren. Lees in dit artikel meer over de vochtbehoefte van je lichaam. Zo kan je beter voor jezelf inschatten hoeveel water je elke dag moet drinken.

Wat is obesitas?

Wat is obesitas?

Obesitas is een term, die iemand aanduidt met een Body Mass Index (BMI) van 30 of meer. Dat betekent dat je een te hoog gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Je komt aan in gewicht wanneer je meer calorieën inneemt dan je verbrandt. Door te veel te eten en te weinig te bewegen stapelen de calorieën zich op, met gewichtstoename tot gevolg.

Pagina's