Een zacht middel tegen zware en vermoeide benen

Zeg vaarwel aan zware en vermoeide benen, gezwollen en pijnlijke enkels ! Wij geven je enkele tips om je beter te voelen.

Waarom doen mijn benen pijn ?

Gezwollen benen, of benen die tintelen zijn een teken van een slechte bloedcirculatie. De aders zijn voorzien van een klepje dat, als zij te broos worden, slecht functioneert. In dat geval, stroomt het bloed vanuit de voeten niet genoeg door naar het hart en ‘stagneert’ het in de onderste ledematen en krijgt men dit gevoel van zware, vermoeide, pijnlijke, tintelende benen.

Krampen, zwellingen en spataders zijn ook een teken van moeilijke bloedcirculatie ! De oorzaken ? Erfelijkheid, overgewicht, te weinig beweging, roken en warmte.

Eerst en vooral: be cool!

  • Neem geen te warme baden meer, een frisse douche die u eindigt met een koude waterstraal, vanaf de enkels tot de dijen.
  • Geen ontharing meer met warme was, noch hammam, noch sauna.
  • Een wandeling door het zand, de voeten in het water of op het natte zand activeren deze veneuze kleppen.

Planten voor de bloedcirculatie

Planten zitten vol met bestanddelen die de bloedcirculatie activeren en de veneuze insufficiëntie verbeteren.  De cavia kastanje, toverhazelaar, rode druivenstok en kleine hulst zijn planten waarvan het gunstig effect werd aangetoond. Wij vinden de heilzame kracht van deze planten terug  in capsules, kruidenthee en massage-gels. Vraag raad aan uw apotheker.

Massage met essentiële oliën

Neem een beetje olie in uw handen, bijvoorbeeld lavendel, cipres, rozemarijn, citronella, cistus of tijm (4 of 5 druppels verdund met 20 cl plantaardige olie) en u masseert zich vanaf de enkels tot de knieën. Voor een fris gevoel kan u ook wat pepermuntolie toevoegen.

Ondersteuning : de nummer één van de hulpmiddelen !

Steunkousen zijn misschien niet altijd aangenaam te dragen in de zomer, (ook panty’s en kousen), maar ze bieden echt wel hulp. Welke ondersteuning te gebruiken vraagt u beter aan uw arts of apotheker. Dit jaar vindt u zelfs mooie, gekleurde en sexy steunkousen …..